Начин на приготвяне
Пресейте брашното и го сложете в дълбока купа, добавете солта и го разбъркайте. Сложете маята със захарта в подходяща купичка, налейте топлото мляко и добавете 1 с.л. брашно, разбъркайте и оставете за 5 минути да шупне.
Направете кладенче в средата на брашното, добавете шупналата мая, разбитото яйце с оцета и олиото, омесете меко и гладко тесто, намажете го с олио и оставете да втаса за 1 час на топло.
Готовото тесто разделете на две части, вземете едната част и я разточете на кора, намажете с разтопеното масло, поръсете с нарязаните на дребно маслини, разточете втората кора я сложете върху първата кора, навийте на руло.
Вземете кексова форма и я намажете добре с мазнина, сложете рулото във формата, оставете за 20 минути да втаса.
Сложете да печете хляба на 220 градуса, след като леко се зачерви намалете на 200 градуса и допечете до готовност. Готовия хляб обърнете върху чиста и суха кърпа, и го завийте с нея.