Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Маймунски хляб в кексова форма

Маймунски хляб в кексова форма

Маймунски хляб в кексова форма
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Всички включени в рецептата билки правят този хляб още по-вкусен и ароматен"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 250 мл топла
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • мащерка - 1 к.л. суха
  • чесън - 3 скилидки
  • риган - 1 ч.л. сух
  • зехтин - 50 мл + 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в купичка топлата вода, захарта и маята да се активира. Брашното пресейте, добавете сол и 50 мл зехтин.

Сипете и вече активиралата се мая, след което замесете гладко и меко тесто за хляб. Намажете го с малко мазнина и покрийте с кърпа. Оставете да втаса.

Накълцайте на ситно или счукайте чесъна. Сипете ригана, мащерката, босилека и другите 30 мл зехтин. Разбъркайте.

Откъснете топки от тестото, оваляйте в сместа и нарежете във форма за кекс.

Изпечете вкусния маймунски хляб за 40 мин. или до златисто на 180 градуса.

Добър апетит с този маймунски хляб в кексова форма!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: