Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Пилешко месо в зелка

Пилешко месо в зелка

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пилешко месо в зелка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • праз - 2 стръка
  • орехи - 150 г
  • пилешки гърди - 500 г
  • бекон - 500 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • розмарин - клонче
  • бульон - 2 кубчета зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката изцедете от сока като я поставите върху марля. Лука и праза нарежете на ситно и запържете в малко мазнина.

Добавете накълцаните орехи, сол, черен и червен пипер и след около минута дръпнете от котлона.

Пилешкото месо и бекона режете на ленти. Внимателно поставяйте по едно парче бекон и пилешко и лъжичка от пържения лук във всяко листо.

Не препълвайте, за да не се отделят листата от кочана. Когато приключите с пълненето стегнете зелката в марля и поставете в тенджера.

Залива се с вода, така че да покрие цялата зелка. Добавят се бульоните и розмарина и варете около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: