Сочни пържоли от конско месо

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
443
1064
372
5
21/12/2016
"Месото бива няколко вида - пилешко, свинско и божествено вкусно конско Затова, падне ли ви - не пропускайте да опитате конски пържоли "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 153
  • Преглеждания за месеца249
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • конско филе - 600 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • ракия - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • червено вино - 2 с.л.
  • лук - 1/2 глава (нарязан на шайби)
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • мащерка - 1/2 к.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Конското месо се измива и почиства от жили и ципи, ако има някъде. Режете на сравнително тънки пържоли и ако имате окрехкотител или чукче ги начукайте леко.

Слагате в тава или купа и заливате и поръсвате с всички изброени съставки и подправки.

Оставяте в хладилника за през нощта или поне 10-12 часа и на следващия ден прехвърляте всичко в голям плик за печене.

Правите няколко малки дупчици в него и печете на 220 градуса поне час и 10 минути в зависимост от фурната и месото може да се наложи и повече.

Пържолите от конско месо се поднасят с прясна салата, като се почистват от парчетата лук (те се използват само за овкусяване).

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар