Сиропирани пурички

ИвайлоИвайло
Чирак
21
123
57
46
21/12/2016
"Няма да преувеличим, ако кажем, че тези пурички направо се топят в устата "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 884
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Локумът се нарязва на дребно. Корите се разстилат и се нарязват на ивици. Намазват се с масло и олио.

Прегъва се по дължина, отгоре пак се маже с масло и се слага плънката. Навива се на руло.

Нарежда се в намазана с масло тава. Пече се в умерена фурна около 20 минути докато получат златист цвят. Приготвя се сироп от 1 ч. ч. захар и 1 ч. ч. вода.

Потапят се пуричките в сиропа и после се изваждат и поставят чиния. По желание може да се поръси и с пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора  Иванова Каменова
За тези , които обичат сиропирани сладкиши, това е чудесно предложение, много вкусно- благодаря за рецептата.
Според мен обаче е доста сладо и пудрата захар ще е в повече, но нека всеки изпробва според вкуса си.
1
0