Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Рататуй с макарони и тофу

Рататуй с макарони и тофу

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Рататуй с макарони и тофу
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Любимият френски гювеч, но в свеж вариант с тофу и макарони"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 малки
  • тиквички - 2 бр.
  • тофу - 200 г
  • сусам - 2 с.л.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • бульон - 1/2 кубче
  • домати - 2 бр.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • макарони - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и тиквичките се обелват и нарязват на не много малки кубчета. Нарязаните патладжани се объркват със сол и се оставят да се отдели горчивият сок.

Пиперката се почиства от семената и се нарязва на лентички. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Тофуто се нарязва на кубчета и се разбърква със зехтина, сусама и половината чесън.

В съд на котлона се загрява 1 ч.ч. вода и след като заври, се слага бульончето. Лукът и останалият чесън се запържват в тенджера и се прибавя след това вече разтворилият се бульонът. Оставя се да заври. Когато това стане, котлонът се намаля и се оставя със захлупен капак за 5-10 минути.

През това време доматите се нарязват на едро. Прибавят се в тенджерата заедно с пиперката и се разбърква всичко с 1 с.л. сол, чубрицата и черният пипер. Оставя се още 5 минути.

След това се добавят тиквичките и патладжаните. Ястието се задушава до омекване на всички зеленчуци.

Макароните се сваряват в подсолена вода. Смесват се със зеленчуците и тофуто. Всичко това се изсипва в тава и се пече на 200 градуса до запичане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: