Начин на приготвяне
Патладжаните и тиквичките се обелват и нарязват на не много малки кубчета. Нарязаните патладжани се объркват със сол и се оставят да се отдели горчивият сок.
Пиперката се почиства от семената и се нарязва на лентички. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Тофуто се нарязва на кубчета и се разбърква със зехтина, сусама и половината чесън.
В съд на котлона се загрява 1 ч.ч. вода и след като заври, се слага бульончето. Лукът и останалият чесън се запържват в тенджера и се прибавя след това вече разтворилият се бульонът. Оставя се да заври. Когато това стане, котлонът се намаля и се оставя със захлупен капак за 5-10 минути.
През това време доматите се нарязват на едро. Прибавят се в тенджерата заедно с пиперката и се разбърква всичко с 1 с.л. сол, чубрицата и черният пипер. Оставя се още 5 минути.
След това се добавят тиквичките и патладжаните. Ястието се задушава до омекване на всички зеленчуци.
Макароните се сваряват в подсолена вода. Смесват се със зеленчуците и тофуто. Всичко това се изсипва в тава и се пече на 200 градуса до запичане.