Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани Рататуй с тофу

Пълнени патладжани Рататуй с тофу

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Пълнени патладжани Рататуй с тофу
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"И с кайма сме хапвали пълнените патладжани, но и тези с тофу са не по-малко вкусни"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 1 малка
  • домати - 2 по - големи
  • тофу - около 50 грама
  • лук - 1 малка глава
  • чесън на прах
  • босилек
  • риган
  • мащерка
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
  • захар - 1 щипка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват добре и се разрязват на две по дължина. Тиквичката се обелва и заедно с домата и тофуто се нарязва на по-тънко.

Патладжаните се издълбават.

Във всяка лодка от патладжан се нареждат тиквичка, тофу, домат, като се редуват.

Другият домат се нарязва на малки кубчета, а лукът на ситно.

В загрято олио се запържва лукът, след което се добавя доматът. Прибавят се подправките и съвсем малко вода, ако е необходимо. Когато доматите омекнат и сосът се посгъсти, се сваля от котлона.

Дафиновият лист се изважда и сосът се разпределя върху пълнените патладжани. Изпичат се в предварително загрята фурна на 200°C.

Пълнените патладжани Рататуй с тофу са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: