Начин на приготвяне
В нагорещен тиган изпържваме лука до зачервяване. Добавяме каймата. Пържим известно време и прибавяме ориза с 1-2 чаши вода, за да набъбне ориза. Добавяме рендосан домат (или ако е от буркан - 1-2 лъжици)и добавяме подправките.
След като доматът е поврял заедно с останалите продукти, се напълват чушките и се подреждат в тава. Ако е останал част от пълнежа, се посипва около тях. Слагат се резенчета домат върху пълнените чушки и се поставят в предварително загрята фурна.
Малко преди чушките с кайма да станат готови, се приготвя и заливката.
В тиган на котлона сипваме киселото мляко и яйцето. Когато се затоплят хубаво се добавя брашното при непрекъснато бъркане.
Прибавя се солта и черния пипер и се заливат вече готовите чушки с вкусна плънка.
Добър апетит с Пълнени чушки на фурна с варена заливка!
Коментари