Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Коледни орехови виенски сладки

Коледни орехови виенски сладки

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Коледни орехови виенски сладки
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
50 бр.
"Традицията повелява най-голямата кутия с най-вкусните коледни сладки да напълните"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г бяло
  • масло - 250 г меко
  • мусковадо - 250 г
  • орехи - 250 г смлени
  • сол - щипка
  • яйца - 1 голямо
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сухите съставки. Добавете яйцето, а после и маслото. С ръце оформете тесто, завийте го във фолио и оставете в хладилник за 2 часа до 3-4 дни.

Охладеното тесто може да разточите и да изрежете в различни формички, а може да оформите и топчета.

Печете в предварително загрята на 160°С с вентилатор фурна за около 20 минути или докато сладките станат с тъмно златист цвят и покафенеят по краищата.

Оставете върху решетка да изстинат напълно и съхранявайте в плътно затворена кутия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: