Леща с патладжан

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Леща с патладжан
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
26/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Хем постно, хем много вкусно - що е то?"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • леща - 2 ч.ч.
  • домати - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и доматите се режат на ситно, а патладжанът и моркова на кубчета.

Лещата се сварява до омекване и след това част от водата й се отделя. През това време се запържва лукът. Когато омекне, се добавя патладжанът. Задушава се докато омекне и след това се прибавя при лещата.

Овкусява се със сол, черен пипер и се вари още около 10 минути на слаб котлон.

Добавят се доматите и се поръсва с малко магданоз, след което се вари още 5-6 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: