Домашни бишкоти

тинтин
Новак
27
627
2k
21/02/2012
"Знаете, че в основата на най-вкусните сладкиши са домашно приготвените бишкоти "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 242
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • продукти за 1 доза
  • яйца - 12 броя
  • пудра захар - 400 гр.
  • брашно - 300 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците и 1/2 от захарта се разбиват на твърд сняг. Жълтъците се разбиват с останалата захар на крем, към който се прибавя постепенно белтъчният сняг и брашното.

От полученото тесто се шприцоват на хартия пръчици с надебелени краища, подобни на осморки, които се поръсват с пудра захар.

Отначало бишкотите се пекат при температура 200-220 градуса, а след това се допичат при изключен нагревател.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 9
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
А+
А+
19.12.2012 11:36
колко бишкоти прави...
1
1