Оризови кюфтета с галета

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
28/12/2016
"Познайте тези хрупкави кюфтенца колко бира пият"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо876
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Оризът се сварява в подсолена вода. Съотношението на ориз:вода е 1:2. Вари се, докато се отдръпне водата. Вдига се от котлона и се оставя да изстине.

После към него се чукват яйцата, добавят се яйца, брашно, сол, черен пипер и чубрица. Всичко това се разбърква добре.

От сместа се оформят топки с големина на кюфте, овалват се в галета и се пържат в загрято олио.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар