Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Оризови кюфтета»Оризови кюфтета със зеленчуци

Оризови кюфтета със зеленчуци

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Оризови кюфтета със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Перфектната домакиня може да приготви разкошни зеленчукови кюфтенца за чудо и приказ за нула време"

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г
  • моркови - 200 г
  • лук - 1 глава
  • целина - 200 г
  • праз - 1 малък стрък
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • червен пипер - 1 щипка лют
  • черен пипер
  • сол
  • масло - за пържене
  • За млечния сос
  • извара - 250 г
  • кисело мляко - 150 г
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • подправки - пресни зелени, по избор
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният ориз се сварява в по-голямо количество леко подсолена вода, отцежда се добре и се оставя да изстине.

Зеленчуците се нарязват на много ситно (морковите и целината могат да се настържат на ренде) и се смесват с варения ориз.

Добавят се разбитите яйца, брашното, кашкавалът, подправките и сол на вкус.

Сместа се разбърква добре и от нея се оформят малки овални кюфтенца, които се пържат до зачервяване в сгорещено масло.

Нареждат се върху попивателна хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Изварата се разбива с киселото и прясното мляко на гладък сос и се подправя със ситно нарязани зелени подправки и сол на вкус.

Оризовите кюфтета се заливат с млечния сос и се поднасят веднага.

Оризовите кюфтета със зеленчуци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: