Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Коледна сръбска Гибаница

Коледна сръбска Гибаница

СофияСофия
Новак
3814628
Коледна сръбска Гибаница
Снимка: София
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Рецепта за Гибаница и сърдечни пожелания за Весели празници, здраве и късмет!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • сирене - 300 г
  • кисело мляко - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте в купа двете яйца и добавете киселото мляко и сиренето. Ако сиренето не е много солено, можете да добавите малко сол на вкус.

Намазнете една кръгла тава. Подредете ги по следния начин: кора, намазана с олио, кора, намазана с олио, кора, намазана с плънката, докато продуктите не свършат.

Поръсете последната кора с малко вода и олио. Пече се в предварително загряна фурна 30 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: