Зелеви сарми и пълнени сухи чушки

Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвач1975522563
29/12/2016
"Постни Коледни вкусотии, които може да хапвате в делник и празник "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции5-6 порции
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 632
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зелеви листа - 10 бр.
  • сухи чушки - 10 бр.
  • ориз - 1 ч. ч.
  • кайма - 300 - 350 г.
  • лук - 1 глава кромид
  • олио - 3 - 4 с. л.
  • черен пипер - малко
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсваме сухите чушки в гореща вода за около 15 минути. През това време си нарязваме лука на дребно в тиган, добавяме олиото и запържваме.

Щом лукът е готов, добавяме почистения и измит ориз. Пържим, докато стане стъклен. Махаме го от котлона, добавяме каймата и подправките на вкус и разбъркваме хубаво.

С готовата плънка пълним чушките и правим зелеви сарми. Нареждаме ги в тенджера. Заливаме ги с вода и варим до готовност.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар