Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми и пълнени сухи чушки

Зелеви сарми и пълнени сухи чушки

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Зелеви сарми и пълнени сухи чушки
Снимка: Ваня Благоева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5-6 порции
"Постни Коледни вкусотии, които може да хапвате в делник и празник"

Необходими Продукти

  • зелеви листа - 10 бр.
  • сухи чушки - 10 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кайма - 300 - 350 г.
  • лук - 1 глава кромид
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - малко
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсваме сухите чушки в гореща вода за около 15 минути. През това време си нарязваме лука на дребно в тиган, добавяме олиото и запържваме.

Щом лукът е готов, добавяме почистения и измит ориз. Пържим, докато стане стъклен. Махаме го от котлона, добавяме каймата и подправките на вкус и разбъркваме хубаво.

С готовата плънка пълним чушките и правим зелеви сарми. Нареждаме ги в тенджера. Заливаме ги с вода и варим до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: