Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Чеснови зелеви сарми

Чеснови зелеви сарми

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Чеснови зелеви сарми
Снимка: Raleigh
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Не жалете чесъна, иначе няма да са толкова вкусни. А на който не му харесват миризмата - гладен да си ходи"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр. голяма
  • кайма - 1 шепа
  • лук - 1 бр.
  • ориз - 300 г
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре
  • олио
  • подправки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелевите листа се измиват добре и се сваряват в подсолена вода. После се изцеждат и се оставят да изстинат.

През това време чесънът и лука се надробяват, към тях се добавят кайма, подправки, сол, доматено пюре и се запържват. Накрая се добавя и оризът.

Долива се малко вода и се оставя да покъкри за няколко минути.

Готовата плънка се слага върху зелевите листа и се увиват сармички.

Зелевите сарми се нареждат в тенджера, добавя се олио, подправки и малко вода и се оставят да заврат до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Ароматно ястие, особрено от цялата фамилия!
11.12.2019 17:52