Постни зелеви сарми с мента

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
29/12/2016
"Капка мента и тези обикновени постни зелеви сарми се превръщат в неустоима вкусотия "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо686
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Зелето се задушава и се слага в студена вода.

Лукът се реже на кубчета и се запържва. Към него се добавя доматеното пюре, ориз и подправки.

Запържват се още малко и се вдига от котлона. Оставя се да поизстине малко.

Вземат се зелевите листа, слага се от плънката, увиват се и се нареждат в тенджера.

Отделно се смесва малко олио и доматено пюре. С него се заливат сармите. Долива се малко вода и се захлупват.

Сваряват се до готовност.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар