Новогодишно предястие

30/12/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953494
"Ефектно, много ароматно и изключително вкусно предястие, което ще накара гостите ви да забравят, че ще има и друго ядене "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 378
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят кюфтенцата. Каймата се омесва с лука. След това към каймата се прибавят хляба и подправките. От готовата кайма се оформят малки топченца. В средата на всяко топче кайма се прави малка дупка и се слага по малко от топеното сирене.

Готовите мини кюфтенца се овалват в галетата. След това се изпържват в силно сгорещено олио. След като са изпържени мини кюфтенцата се приготвят останалите продукти за предястието. Кашкавалът, пушеното месо, шпека и краставицата се режат на малки кубчета. Зелката се реже на две половини.

Едната половина на зелката се обвива хубаво с домакинско фолио. Обвитата зелка се прехвърля в подходяща чиния или поднос. Листата на зелената салата се измиват и подсушават. След това на пластмасовите шишчета забождате от краставицата, шпека, пушеното месо, маслините. Както на вас ви харесва.

Забождате и мини кюфтенцата. След като пластмасовите шишчета са готови взимате листата от зелената салата и започвате да ги прикрепяте към обвитата зелка. Първо забождате пластмасовите шишчета само в края на всяко листо зелена салата, за да обвиете цялата зелка в зелена салата. Останалите шишчета забождате на свободните места.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар