Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Новогодишно предястие

Новогодишно предястие

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Новогодишно предястие
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Ефектно, много ароматно и изключително вкусно предястие, което ще накара гостите ви да забравят, че ще има и друго ядене"

Необходими Продукти

  • За кюфтенцата
  • кайма - 500 грама
  • лук - 1 глава кромид
  • хляб - 1 филийка сух
  • топено сирене - 100 грама
  • галета
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • За украсата
  • кашкавал - 200 грама
  • свинско месо - 150 грама пушено
  • колбас - 150 - 200 грама шпек
  • краставици - 1 бр.
  • маслини - 150 - 200 грама
  • зеле - 1 зелка
  • маруля - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят кюфтенцата.

Каймата се омесва с лука. След това към каймата се прибавят хляба и подправките. От готовата кайма се оформят малки топченца. В средата на всяко топче кайма се прави малка дупка и се слага по малко от топеното сирене.

Готовите мини кюфтенца се овалват в галетата. След това се изпържват в силно сгорещено олио.

След като са изпържени мини кюфтенцата, се приготвят останалите продукти за предястието. Кашкавалът, пушеното месо, шпека и краставицата се режат на малки кубчета.

Зелката се реже на две половини. Едната половина на зелката се обвива хубаво с домакинско фолио. Обвитата зелка се прехвърля в подходяща чиния или поднос.

Листата на зелената салата се измиват и подсушават. След това на пластмасовите шишчета забождате от краставицата, шпека, пушеното месо, маслините. Както на вас ви харесва.

Забождате и мини кюфтенцата. След като пластмасовите шишчета са готови взимате листата от зелената салата и започвате да ги прикрепяте към обвитата зелка.

Първо забождате пластмасовите шишчета само в края на всяко листо зелена салата, за да обвиете цялата зелка в зелена салата. Останалите шишчета забождате на свободните места.

Новогодишното предястие е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: