Начин на приготвяне
Бобът се измива много добре и се оставя да се отцеди в гевгир.
Яйцата се разбъркват на пяна.
Изсипват се в сгорещено олио, като не се бъркат.
След като се изпържи омлетът от една страна, се обръща много внимателно, за да се изпържете от другата страна.
Трябва да се внимава да не се скъса палачинката.
След като е готова, се сваля от котлона и се оставя да изстине.
Морковите се измиват и обелват. Нарязват се на ситно. Празът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Морковите и празът се изсипват в загрято олио и се запържват до златисто.
Чесънът се почиства и счуква в хаванче.
Когато морковите и празът се запържват, се свалят от котлона.
Прибавя се изцеденият боб, счуканият чесън, сол и черен пипер.
Палачинката се нарязва на ивици.
Нареждат се в чинията, като отгоре се слага три лъжици от боба със зеленчуците.
Новогодишното бобено предястие по турски се оставя да престои в хладилник 5 часа.