Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница-розички със сирене и кашкавал

Баница-розички със сирене и кашкавал

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Баница-розички със сирене и кашкавал
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12 бр.
"Вкусна баница за лакомници, с която ние черпим, а вие лайквате"

Необходими Продукти

  • готови кори - 16 бр.
  • масло - 50 - 60 г
  • Плънка
  • сирене - 300 г натрошено
  • кашкавал - 300 г рендосан
  • Заливка
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 150 г
  • газирана вода - 200 мл
  • масло - 30 г разтопено
  • олио - за напръскване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се разделят на две по 8 бр. Вземат се две кори, поръсват се със сирене, отгоре се слагат още две кори, поръсват се с кашкавал и пак се слагат две кори. Така се редуват сирене, кашкавал през две кори, докато корите станат 4 двойки.

Корите се увиват на руло, но не много стегнато. Разрязва се на филии с ширина около 3 пръста. Нареждат се в тава с разрезите нагоре. Тази процедура се повтаря и с останалите 4 двойки кори. Напръскват се с олио.

Продуктите за заливката се смесват и се напояват обилно розичките. Горе-долу една розичка поема около 4-1/2 с.л. заливка. Върху всяка розичка се слага парче масло. Пече се във фурна на 180 градуса за 40-45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: