Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Празничен кейк със сушени плодове

Празничен кейк със сушени плодове

Празничен кейк със сушени плодове
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
14
"С този вкусен кейк всеки ден е празник. Който не вярва, да опита"

Необходими Продукти

  • масло - 350 г
  • мед - 3 с.л.
  • кафява захар - 200 г
  • бяла захар - 150 г
  • брашно - 350 г
  • яйца - 6 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • коняк - 100 мл
  • орехи - 100 г
  • сушени плодове - 500 г захаросани /боровинки, стафиди, кайсии, пъпеш, маракуя и др./
  • канела - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 ч.л.
  • портокалови корички
  • портокалов сок - 5 с.л.
  • лимонов сок - 5 с.л.
  • лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте сушените и захаросани плодове с коняка и ги оставете за няколко часа, за да се накиснат и да омекнат.

Разбийте маслото с помощта на миксер до пухкава консистенция. Прибавете кафявата и бяла захар. Продължете да разбивате до усвояването на захарта.

Чукнете едно яйце, добавете малко брашно и продължете да разбивате. Подходете така и с останалите яйца и брашно.

Сложете сока и корите от лимон и портокал. Добавете бакпулвера, канелата, джинджифила и карамфила. Разбъркайте и изсипете плодовете и орехите.

Готовата смес изсипете в подходяща форма за печене /желателно е формата за печене да е висока/, която предварително сте облепили с домакинска хартия.

Покрийте кекса и отгоре с хартия.

Печете на 160 до 180 градуса до готовност.

Ароматният празничен кейк е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: