Домашни кифлички

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
365
2k
905
1k
6
31/12/2016
"Нищо не казва Добро утро и Обичам ви, както топли домашни кифлички "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции64
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 573
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската мас се оставя на стайна температура да се размекне. След това се разбива свинската мас и захарта. Разбиват се, докато сместа побелее.

Маята се разтваря в малко прясно мляко и малко захар. Разбърква се хубаво. Оставя се да шупне за около 15 минути. След това се изсипва към маста. Разбърква се хубаво.

След това се добавят и останалото прясно мляко, солта и захарта. Брашното се пресява. След това се прибавя постепенно към сместа.

От сместа се замесва меко тесто. Полученото тесто се разделя на четири равни топки тесто. Всяка една топка тесто се разточва на кръг и се реже на 16 парчета.

Шоколадът се начупва на дребни парчета, а локумът се реже на малки парчета. Върху всяко парче /триъгълник/ се слага по малко от шоколада или локума. След това се навива на кифличка.

Готовите кифлички се редят в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 170 - 180 градуса. Пекат се, докато леко се зачервят.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар