Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Коледна мусака с леща

Коледна мусака с леща

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Коледна мусака с леща
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Коледни вкусотии за всички, които обичат постните ястия"

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г
  • олио
  • леща - 400 г, сварена
  • домат
  • магданоз
  • гъби - 200 г
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • шарена сол
  • кашкавал - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват и нарязват на по-малки кубчета.

Смесват се с лещата, добавя се на ситно нарязан домат, гъбите, малко магданоз, олио и подправките.

Сместа се разпределя в гювечета. По желание може да се добавят парченца сирене.

Настъргва се отгоре кашкавал и се запича в предварително загрята на около 180 градуса фурна, да се разтопи кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: