Вкусна сланина

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
369
281
248
4
31/12/2016
"Мезе по селски, с което да изпиете виното на тъста или свекъра "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 279
  • Преглеждания за месеца1195
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • сланина - 5 кг
  • за саламурата
  • вода - 5 л преварена
  • сол - 1 кг едра
  • подправки
  • праз - 3 стръка
  • черен пипер - 2 пакетчета млян
  • чубрица
  • червен пипер - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преваряме водата със солта и оставяме да изстине. Нарязваме сланината на квадрати. Нарязваме праза на ситно.

Поръсваме сланината с праза и черния пипер.

Нареждаме сланината плътно в подходящ съд и заливаме с изстиналата саламура. Така престоява седем дни на тъмно и хладно.

На седмия ден сменяме саламурата с нова такава. На четиринадесетия ден се вади сланината и се оставя да се изцеди.

Отупваме с чубрица, червен пипер и малко черен пипер. Поставяме в торбички и се оставя в хладилна камера да стегне за денонощие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар