Непретенциозна и вкусна кашкавалена баница

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаНовак
03/01/2017
"Казахме ли ви, че ще е невероятно вкусна? Опитайте и се уверете и сами "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 063
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и белтъците се разбиват в купа. Отделно в чаша разтваряме содата с киселото мляко и оцета и прибавяме в купата заедно с натрошеното сирене и настъргания кашкавал, маслото и щипка сол.

Взима се 1 лист кора за баница. Върху нея се нанася плънката и се завива на руло.

Навива се рулцето спираловидно и поставяме в средата на предварително намазнена тава - така, докато напълним тавата.

Отгоре поставяме парченца краве масло и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до порозовяване.

След като се извади, се напръсква с малко студена вода и завиваме с кърпа, да се позадуши и отпусне.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар