Начин на приготвяне
Нарежете на жулиени пилешкото филе, много внимателно - желателно е месото да е в полузамразено състояние.
Готовите жулиени поставете в марината от соевия сос, солта и чесъна на прах за около 20 минути
Оваляйте всяко филенце първо в брашно, след това го потопете в предварително разбитите яйца с 2-3 с.л. вода и накрая оваляйте в сместа приготвена от галетата, сусама е картофеното пюре на прах.
Изпържете в предварително загрята мазнина. Отцедете флейките от мазнината и ги подредете в подходяща чиния.
Гарнирайте с чеснов сос направен по следния начин: Разбийте млякото и майонезата, добавете пресованият чесън и ситно нарязаният копър.
Украсете биреното мезе с магданоз.
Пилешките флейки със сусам и чеснов сос са готови.