Начин на приготвяне
Блат:
Правоъгълна тава (25/35см) се покрива с хартия за печене и се намазва с олио. Брашното, какаото и бакпулверът се смесват и пресяват. Захарта и жълтъците се разбиват, докато сместа побелее. Добавят се млякото и брашното като се редуват, разбъркват се добре. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към тестото, разбъркват се в една посока с дървена шпатула. Сместа се изсипва тавата и се пече 12 мин. Приготвя се мокра кърпа и се отцежда. Завива се и се оставя да постои 30 мин.
Плънката:
В тенджера се смесват кондензираното мляко, жълтъците и маслото. Слагат се да заврат. Кремът се вари 10-12 мин. при непрекъснато бъркане, за да не загори. Маха се от котлона и се добавят кокос, орехите и ванилията. Разбърква се добре и се оставя да се охлади. Блата се развива, намазва се с половината от крема, завива се на руло. Останалата част от крема се разстила върху рулото.
За глазурата:
В тенджера се смесват сметаната, маслото и нарязаните на малки парчета шоколад. Оставят се да се разтопят и сместа стане гладка. Маха се от котлона и се остава да изстине и да стегне. Рулото се прави във формата на клон и с изстиналата глазура се залива цялото руло, с вилица се правят следи така че да имитират кората на дърво и накрая се поръсва с пудра захар, сякаш е навалял сняг.