Начин на приготвяне
Белтъците за блата се разбиват на твърд сняг, като постепенно се прибавя захарта. След това се добавя брашното и сместа се разбърква добре с шпатула в посока отдолу на горе.
Сместа се изсипва в тава с хартия с приблизителни размери 20/30 см и се пече на 180 градуса без вентилатор около 12-13 мин. Когато е готов блата веднага се сиропира със 100 мл врящо мляко и се оставя да се охлади.
Кремът се приготвя като млякото се слага да заври. Желатинът се накисва в 8 с.л. вода. Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Когато заври млякото се добавя към жълтъците и се връща на огъня да кипне. Веднага се смъква от огъня и се добавя желатина. Оставя се да изстине.
Сметаната се разбива на пухкав крем и към нея се добавя охладения яйчен крем и настъргания шоколад. От начало кремът е доста течен, но след това стяга като желе.
Кремът се нанася върху блата и се украсява по желание. Сладкишът трябва да престои 1 нощ в хладилник, за да стегне кремът.