Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Пухкаво тутманиче за забързани домакини

Пухкаво тутманиче за забързани домакини

Sonia DanovaSonia Danova
Новак
87435
Пухкаво тутманиче за забързани домакини
Снимка: Sonia Danova
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Тестото замесете от вечерта, а на сутринта само изпечете този великолепен тутманик. Така бързо ще приготвите топла закуска за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • брашно - около 700 гр на София мел за баници
  • сол - 1 равна с.л.
  • захар - 1 равна с.л. олио - 2 с.л.
  • вода - 400 мл
  • мая - 1/2 кубче
  • За пълнежа
  • яйца - 3 бр. сирене - 300 г
  • олио - 10 с.л
  • масло - около 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото замесих вечерта. Трябва да получите еластично тесто. Разточвате на правоъгълник. В купа счупете трите яйца, натрошете сиренето и добавете олиото. Разбъркайте сместа. Разнесете я върху правоъгълната платка. Навийте на руло и нарежете на шайби.

В намаслена тава с диаметър 28 см наредете рулцата с разрезите нагоре. Покрийте тавата със стреч фолио или найлонова торбичка.

След това я поставете в долната част на хладилника. Аз поставих тавата в 21:00 часа. Сутринта включих фурната в 06:45 на 180 градуса.

След вдигане на градусите поставих малки парченца масло върху суровия тутманик. Поставих го да се пече за около 50 минути. Всяка печка пече различно, така че го наблюдавайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гинка Димитрова
Гинка Димитрова
Става чудесно.
13.03.2017 16:20
1