Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с портокалов сок

Свински пържоли с портокалов сок

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Свински пържоли с портокалов сок
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Пържолки един път - една тава ще излапате и за още ще питате"

Необходими Продукти

  • свински бут - 500 г без кост
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • олио
  • портокали - 1 бр.
  • лимони - 1/2
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • риган - щипка
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарязваме месото на пържоли и го начукваме. Овкусяваме с черния пипер и кимиона и оставяме за половин час в хладилника. Загряваме олиото в тигана и запържваме пържолите от двете страни. Когато са готови ги вадим и оставяме настрани.

Намачкваме скилидките чесън и добавяме към него изцедения портокал и половината лимон, соевия сос, меда, горчицата и щипката риган.

Разбъркваме всичко и доливаме 150 мл. вода. Изсипваме в тигана и щом заври връщаме пържолите в тигана.

Покриваме с капак и оставяме да врат 10 минути, като пържолите се обръщат. Сервираме ги с резенчета портокал, залети с получения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: