Шефско пилешко гювече

06/01/2017
"Нали знаете поговорката - Учи, маме, да не работиш? Измислена е точно заради тези шефски гювечета "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
55 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо250 394
  • Преглеждания за месеца897
  • Преглеждания за седмицата108
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена55

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювечета

Начин на приготвяне

Пилешкото месо предварително се сварява, като се посолява и се добавя 5-6 зърна черен пипер. В това време в тенджера с малко олио се запържват лукът, гъбите и доматите (нарязани на ситно), докато сокът от доматите се изпари.

След като месото се е сварило се реже на ситно и се добавя в тенджерата. Оставят се да поврат заедно, след което се добавят всички подправки. След това се приготвят 4 бр. гювечета.

Във всяко едно от тях на дъното се прибавя малко масло и се разпределят равномерно зеленчуците и месото. Добавят е и на ситно нарязаните кисели краставички и по едно топено сирене (по желание може да се сложи и повече от едно).

Накрая се чупи по едно яйце и се поставят във фурната. Важно е да се знае, че фурната не трябва да бъде предварително загряна, както и след като са готови, гювечетата не трябва да се поставят върху студена повърхност, за да не се спукат.

Пекат се на 200 градуса за 35 минути, малко преди да са готови, поръсете с предварително настърган кашкавал.

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Стефан Бъков
Стефан Бъков
06.04.2018 21:30
Обожавам рецепти, в които се слага от всичко, което се сетиш. Колкото повече - толкова повече. И не може да сбъркаш. Наздраве. :-)
7
1
Радославка Андреева
Абе хора, поредна рецепта в която слагате яйцето в гювечето и печете 30-35 мин.! Това яйце за толкова време става като камъче кораво! След като всичко се запече, се слага яйцето и 5 мин. са достатъчни, какви са тия 35 мин. печене......
51
6
Силвия Павлова
Не виждам проблем да печете по-малко, тъй като всичко е предварително сготвено - остава само яйцето да запече и топеното сирене да се разтопи.
2
0
Потребител#182454
яйцата са сложени в началото и мога да ти гарантирам, че не са станали на камък. Въпрос на личен избор е кой кога да ги добави, това е моето предложение, никой не е длъжен да го спазва дословно.
14
3