Начин на приготвяне
Галетата заливаме с вода, оставяме да я поеме и смесваме с каймата, лука, яйцето и подправките. Прибираме в хладилник за час.
През това време приготвяме картофеното пюре - сваряваме картофите в подсолена вода, изцеждаме, намачкваме като прибавяме кравето масло и мляко.
От приготвената и овкусена кайма правим малки кюфтенца във формата на топче, като във всяко от тях в средата поставяме по 1 стафида, овалваме в брашно, пържим в сгорещено олио и изваждаме върху домакинска хартия.
Пикантната заливка - препържваме чесъна в няколко лъжици олио и прибавяме пушения червен пипер.
Подреждаме в чиния няколко топки картофено пюре, кюфтенца, заливаме с ароматния пикантен сос, поръсваме с пресен копър.