Начин на приготвяне
За да е по-лесно и равномерно при сервиране и поднасяне, филетирайте рибата на еднакви парчета. Аз филетирах и разрязах на 6 долу горе еднакви парчета.
Филето от рибата измийте и подсушете. Овкусете със солта и пипера. Изцедете лимоните и полейте филето. Полейте и със зехтина.
Нарежете на дребно естрагона и ригана и поръсете толстолоба. Оставете да престои и поеме подправките за нощ в хладилник.
Маринованите филета подредете в намазнена тавичка. Печете на двеста градуса до зачервяване на рибата /около 15 минути/. През това време пригответе заливката.
Разбийте яйцата с малко сол, добавете киселото мляко и сметаната. Счукайте чесъна и добавете към сместа. Овкусете със солта и пипера и добавете зелените подправки.
Залейте запечената риба със заливката и допечете до приятен загар.
Охладете и тогава разрежете.
Поднесете с резени лимони. Толстолоб филето по Свищовски е готово.