Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Толстолоб филе по Свищовски

Толстолоб филе по Свищовски

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Толстолоб филе по Свищовски
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Както я виждате пълна тавата с толстолоб по Свищовски, скоро няма да има нито хапка"

Необходими Продукти

  • толстолоб - около 1 кг филе
  • лимони - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • риган - 3 стръка
  • естрагон - 3 стръка
  • зехтин - 6 с.л.
  • за заливката
  • яйца - 5 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • кисело мляко - 400 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зелени подправки - копър, магданоз, риган, естрагон
  • при поднасяне
  • лимони
  • лайм
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да е по-лесно и равномерно при сервиране и поднасяне, филетирайте рибата на еднакви парчета. Аз филетирах и разрязах на 6 долу горе еднакви парчета.

Филето от рибата измийте и подсушете. Овкусете със солта и пипера. Изцедете лимоните и полейте филето. Полейте и със зехтина.

Нарежете на дребно естрагона и ригана и поръсете толстолоба. Оставете да престои и поеме подправките за нощ в хладилник.

Маринованите филета подредете в намазнена тавичка. Печете на двеста градуса до зачервяване на рибата /около 15 минути/. През това време пригответе заливката.

Разбийте яйцата с малко сол, добавете киселото мляко и сметаната. Счукайте чесъна и добавете към сместа. Овкусете със солта и пипера и добавете зелените подправки.

Залейте запечената риба със заливката и допечете до приятен загар.

Охладете и тогава разрежете.

Поднесете с резени лимони. Толстолоб филето по Свищовски е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: