Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свинско със зеле по Свищовски

Свинско със зеле по Свищовски

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Свинско със зеле по Свищовски
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
19/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Далеч стигнахме, за да вземем рецептата за това вкусно свинско със зеле, но не може да отречете, че ни се получи много добре"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • кисело зеле - 1 зелка, средно голяма
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на средно големи парчета и се запържва леко в сгорещена мазнина в тенджера. Киселото зеле се реже на на дребно и се слага при месото.

Поръсва се с една пълна лъжица червен пипер, долива се топла вода, колкото да покрие едва зелето. Ястието се похлупва с капак и се оставя да ври.

След като поомекне зелето, се прибавя измитият ориз и се разбърква от време на време. Когато оризът е полуготов, ястието се прехвърля в тава и се запича.

Ако е необходимо, се долива още вода. Пече се, докато оризът омекне и ястието се запече.

Ястието е от северняшкия край и по-конкретно за Свищовския район.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

РУМЯНА
РУМЯНА
ВСИЧКИТЕ РЕЦЕПТИ, КЪМ КОЕТО СТЕ ПРИБАВИЛИ "ПО СВИЩОВСКИ" НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС СВИЩОВСКАТА КУХНЯ!
28.02.2017 11:15
1
1
Покажи всички подкоментари