Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Чорба от риба по Свищовски

Чорба от риба по Свищовски

Чорба от риба по Свищовски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Когато живееш край Дунав, знаеш как се приготвя вкусна рибена чорба - вижте и вие"

Необходими Продукти

  • глави от риба - шаран, сом, толстолоб
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • целина
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бяло вино - 1/4 ч.ч.
  • черен пипер
  • девисил
  • доматено пюре - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сложете главите /колкото повече, толкова по-добре/ в тенджера под налягане.

Затворете и оставете десет минути да ври. Изключете, изчакайте парата да излезе и отворете.

Извадете главите и оставете да изстинат. Оберете месото от рибата и заделете.

Нарежете лука и моркова на дребно, картофите - на кубчета, и задушете в малко мазнина.

Минете през цедка рибния бульон и го добавете при зеленчуците. Изчакайте да заври и сложете подправките, виното, доматите и целината.

Варете до готовност. Пет минути преди да изключите, сложете рибата.

Сервирайте рибената чорба със смляно сухо чили.

Чорбата от риба по Свищовски е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: