Гювечета с кайма и яйце

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304931516971
Гювечета с кайма и яйце
Снимка: Анонимен
2 / 3
07/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Супер икономично и супер вкусно - както може да се очаква от перфектното гювече"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • картофи - 1 голям
  • хляб - 1 филия стар
  • масло - 60 г
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме хляба във вода. Отцеждаме го и го натрошаваме на ситно.Картофа и го настъргваме на ситно ренде.

Смесваме всички продукти. Омесваме ги хубаво. Правим 4 топки от сместа.

Поставяме ги в 4 намаслени гювечета, така че каймата да допира плътно стените им. В средата на каймата правим дупка. Там слагаме бучка масло.

Печем 30 минути в силно загрята фурна. След това чукваме по 1 яйце и допичаме до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: