Малки лозови сарми и пълнени червени чушки с телешка кайма

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
993
710
5902
1
07/01/2017
"Знаете, че колкото по-малки са сармичките, толкова по-вкусни са, нали "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6 бр
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 198
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сармите и чушките се размразяват предварително; ястието се приготвя в тенджера под налягане; плънката не е обработвана предварително.

В купа се поставя каймата, наситнен пресен лук, а старият лук и морковът са минати през блендер на принципа на Стоп-Старт бутона, за да станат на малки кубчета. Добавят се към каймата.

Оризът се измива под студена вода и също се прибавя заедно с копър, магданоз, джоджен, черен пипер, сол. В плънката се добавя и хладка вода и се разбърква добре. Пълнят се първо червените чушки, като на всяка се потопява отворът в брашно и се подреждат в тенджерата, а между тях се подреждат свитите малки лозови сарми.

Залива се с олио и зехтин и се прибавят доматите от консервата. Залива се с вода до сармите и чушките. Посипват се няколко зърна бял пипер и се добавя още малко сол.

Покрива се с чиния, захлупва се и се поставя на умерен огън. След като зашуми вентила на тенджерата се отброяват 20 мин и се сваля от котлона. Добавя се бучка масло върху сармите и чушките. Сервира се.

Източник: Мама

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Теодора  Иванова Каменова
Рецептата е чудесна, аз само я спазвах точно.Напомнят вкуса на готвените от моята майка, тя режеше домат в тавата, много вкусни се получиха, благодаря ти !
1
0
marcheva14
marcheva14
02.07.2017 14:59
Теди, чудесни малки сармички!
0
0