Невероятно вкусно кюнефе

Dora GrozevaDora GrozevaПомощник Готвач107303242
07/01/2017
"Кюнефе с моцарела - никога няма да намерите нещо по-вкусно за десерт "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 140
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кадаиф - 250 г суров
  • моцарела - 300 г
  • масло - 100 г
  • захар - 300 г
  • вода - 300 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • ядки - счукани за поръсване /орехи, шамфъстък, бадем/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сироп от захарта, водата и лимоновия сок. Оставя се да изстине.

Маслото се разтапя в съда за печене. Кадаифът се разделя, като се трие между дланите, за да влезе въздух между влакната.

Половината се слага върху разтопеното масло, като се притиска, за да поеме маслото. Моцарелата се накъсва на конци и се разпределя отгоре.

Накрая се покрива с останалия кадаиф. Леко се притиска и се пече се в умерена, предварително загрята фурна, около 30 минути, до златисто-кафяв цвят.

Залива се със студения сироп. Задушава се за няколко минути, докато попие изцяло сиропа. Сервира се горещо, поръсено със счукани ядки.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар