Свинско с кисело зеле и ориз (Кале)

08/01/2017
Марияна
отМариянаМастър Шеф6782595905
"Свинско с кисело зеле и ориз - никога няма да ни омръзне да го ядем "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 727
  • Преглеждания за месеца3071
  • Преглеждания за седмицата113
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 бр. средна зелка
  • свинско месо - 900 г шарено
  • олио - 50 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л. леко лютив
  • черен пипер - ½ ч.л
  • ориз - 1 /2 ч.ч. бисерен
  • дафинов лист - 1бр.
  • вода
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето го режем на дребно, като за готвене на прясно зеле. Зелето, което използвам е домашно приготвено, на киселина и сол и е точно. Ако вашето е по-солено можете да го измиете и отцедите след това.

Измиваме шарено свинско месо и го режем на малки парчета. В тенджера слагаме малко олио и пържим месото то всички страни, но не много, трябва да е сочно. Целта е да се запечата. Прибавя се нарязаното зеле и подправяме с черен и червен пипер. Разбъркваме. Слагаме топла вода да покрие зелето.

Вари се на среден огън до омекване на зелето. Ако е нужно се налива малко вода и пак се разбърква.След като месото и зелето са готови се изсипват в тава, прибавя се оризът. Добавяме олиото и 1 дафинов лист. Разбъркваме, трябва да има ориз навсякъде, месо също. Доливаме 1 ч.ч вода, може и още малко.

Печем свинското със зеле на 200-220 градуса в загрята фурна докато оризът се свари и ястието остане на мазнина. Ястието го знам под името Кале. Да ви е сладко! Хапваме с чаша вино и топъл хляб.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Теодора  Иванова Каменова
За първи път готвя кисело зеле с ориз и свинско , и много ми хареса рецептата, стана вкусно, Благодаря за споделената рецепта !
0
0
MrsChau
MrsChau
30.01.2018 12:48
Страхотна рецепта!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв