Пилешки шницели с картофи

VeselinaVeselina
Готвач
263
1k
682
612
3
08/01/2017
"Да, пържено е и е ужасно вкусно. Затова смело включвайте котлона и слагайте шницелите, време за фитнес винаги ще се намери "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 534
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си пилешкото бяло месо на тънки парчета с остър нож. Пилешките филенца ги поръсваме от всички страни със сол, черен пипер и червен пипер.

Овкусяваме от всички страни. В чиния слагаме брашното. В друга слагаме галетата. В купичка, не много дълбока, разбиваме с тел две яйца много добре с прясното мляко.

Овалваме пилешките филенца в брашно от двете страни и потупваме, после в разбитите яйца и накрая овалваме едни след друго в галетата. Загрели сме вече олиото в тиган на котлона.

Пържим от двете страни всичките страни. Слагаме изпържените шницели в йена, похлупваме да се задушат. Обелваме картофите и ги измиваме.

Режем картофите с къдраво ножче. Изпържваме картофите в горещо олио на котлона. Слагаме картофете в купа и поръсваме със сол и разбъркваме.

Сервираме шницели с картофи. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар