Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа. Обелваме кората на ябълката и я нарязваме вътрешноста на много малки парченца. Разбиваме яйцата със захарта с миксер докато стане пухкав крем. В млякото слагаме содата да се активира.
Прибавяме киселото мляко при яйцата, заедно с олиото, ванилията за аромат и канелата. Прибавяме брашното и продължаваме да разбиваме с миксер. Нарязаната ябълка слагаме и нея вътре.
Объркваме всичко с лъжица, за да се разнесат ябълковите парченца навсякъде. Намазваме с олио и посипваме с брашно 12 формички за мъфини от силикон с форма на сърце. Печем в загрята на 180 градуса фурна.
След като се опекат достатъчно стават с приятен цвят и загар, много ароматни. Проверяваме дали са се изпекли с клечка за зъби. Поръсваме с пудра захар, след като се изпекат.