Говеждо Бургиньон

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Говеждо Бургиньон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
280 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг
  • червено вино - 1 литър
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 20 г
  • мащерка - 2 стръка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 бр. назърна
  • бекон - 100 г
  • масло - 50 г
  • зехтин - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 50 мл
  • моркови - 3 бр.
  • печурки - 500 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - Смлян на вкус
  • шалот - 12 бр. той представлява между лук и чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Говеждото нарязваме на големи кубчета. Лукът се реже на половин пръстени и чесънът, които само го сплескваме, да отдели аромата си - това поставяме в голяма купа, като добавим и стрък магданоз, дафинов лист, мащерка, черен пипер и червеното вино. Разбърква се и се слага в хладилника да се маринова за един ден.

Нарежете бекона на ситно и запържете в тигана с малко олио до златисто. Изваждаме бекона от тигана и в мазнината и малко маслото се пържи говеждото до кафява коричка. Добавете брашното, разбърква се и се готви за още една-две минута.

Преместваме месото в дълбока тенджера и прибавяме към него прецедената марината и бекона.

След половин час затоплете тиган и прибавете малко зехтин и масло и морковите, нарязани на средни кубчета, и оставете да се пържат. След това ги махнете и в същата мазнина добавете Шалота и гответе 20 минути. Нарежете гъбите на половина и ги запържете в същия тиган.

Добавете месото и лука, добавете сол и черен пипер. Оставете да къкри за още двадесет минути. Сваля се от огъня и сервирайте с картофено пюре или ориз по ваше желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: