Говеждо формшак

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Говеждо формшак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Неочаквано добра и изненадваща комбинация на телешко и ..., вижте тук"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1/2 кг. варено
  • херинга - 200 г осолена
  • лук - една глава
  • картофи - 3 - 4
  • масло
  • кашкавал - 100 гр
  • хлебни трохи
  • сметана - 1 кафена чаша
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и обелват.

От говеждото, рибата, студените картофи и лукът смиламе кайма.

Към получената смес прибавяме сметаната, суровите жълтъци и подправки на вкус. В отделен съд разбиваме белтъците на гъста пяна.

Добавяме към останалите продукти и разбъркваме.

Получената смес разпределяме в гювечета или форма за мъфини, предварително намазани с масло и поръсени с хлебните трохи.

Отгоре поръсваме с кашкавал и печем до готовност.

Говеждо формшак е много вксуно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: