Начин на приготвяне
С ръце се взема от кравето масло и се къса малко от тестото. Прави се на топка. Топката тесто се помазва отвсякъде с масло. Тава се помазва с олио и се набрашнява. След това се слага в тавата. Същото се повтаря и с останалото тесто.
Дъното на тавата трябва да бъде покрито от топки тесто. След това сиренето се настъргва в дълбока купа. Към него се прибавят и яйцата. Разбърка се хубаво. След това топките тесто се заливат с яйцата и сиренето.
Питата се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Пече се за около 30 минути или докато питата се зачерви. След като е готова питата се вади от фурната и се поръсва леко с вода и се завива. Питата седи завита за около 10-тина минути.
Коментари