Начин на приготвяне
Изкарваме маслото и яйцата на стайна температура. Разбиваме яйцата много добре с миксер. Добавяме захарта и продължаваме дълго да разбиваме до хубав пухкав крем.
Пресяваме 1 ½ ч.ч брашно в отделен съд. Вътре слагаме 1 бр. бакпулвер. Ползвах брашно София Мел Екстра. Постепенно прибавяме брашното и продължаваме да разбиваме. Кашата става много надигната и пухкава от яйцата. Прибавяме най-накрая 1 ч.ч смлени орехи. Преди това сме ги изчистили и смлели с машинка.
Намазваме тава или форма за торта от по-големите с олио и посипваме с брашно. Изсипваме кашата и заглаждаме. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Пече се и се оставя да изстине.
Слагаме вода в тенджера или дълбока касерола. Във водата слагаме захарта, какаото и поставяме на котлона. Разбъркваме от време на време. Трябва захарта да се стопи. След като заври, намаляме котлона и слагаме маслото и коняк и оставяме леко да къкри. Махаме като стане готов сиропът.
Поливаме студен сладкиш с горещ сироп. Поливаме навсякъде да попие сладкишът. Като изстине режем на парчета и сервираме.