Начин на приготвяне
Развиваме яйцата, захарта и маслото.
Към тях прибавяме брашното и от сместа отделяме една част, към която прибавяме какаото.
Смесваме внимателно двете смеси като разбъркваме леко, за да стане мраморна сместа.
Изсипваме в намаслена тавичка и печем блата на 200 градуса за 30 мин. в предварително загрята фурна.
Слагаме млякото заедно със захарта и ванилията на котлона да заврат.
Отделяме 200 мл от млечната смес и към нея прибавяме 4 с.л. брашно и есенцията. Слагаме на котлона и разбиваме докато заври. Като поизстине прибавяме маслото.
Изпечения и изстинал блат заливаме с останалото от топлата млечна смес.
Отгоре намазваме с крема и поръсваме обилно със счуканите орехови ядки.
Оставяме сиропирания сладкиш да се изстуди в хладилник.
Домашният сладкиш Жадната калугерка е много вкусен.