Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Гювеч от свинско и пилешко

Гювеч от свинско и пилешко

magi yordanovamagi yordanova
Новак
9941522k
Гювеч от свинско и пилешко1 / 2
05/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Предлагаме ви един празничен български гювеч, който се пече на бавен огън, но удоволствието от него е невероятно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 гр.
  • пилешко филе - 500 гр.
  • гъби - 150 гр.стерилизирани
  • кашкавал - 100гр.
  • лук - 3 глави
  • пилешки бульон - 100 мл.
  • бяло вино - 100 мл.
  • олио - 100 мл.
  • соев сос - 2 с.л.
  • горчица - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • майорана - 1 с.л. сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на хапки меса се запържват до златисто в сгорещеното олио. Горчицата, соевия сос, майораната, солта и пипера се смесват в купа и към тях се прибавят отцедените меса.

Половината се изсипват в намаслен гювеч, отгоре им се слагат нарязаните лук, кашкавал и гъби. Добавят се останалите меса и се наливат бульона и виното.

Гювеча се поставя захлупен с капак в студена фурна и се пече на 180С два часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
513
48
32
24
11
Дай твоята оценка: