Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със Свинско и Пилешко

Гювеч със Свинско и Пилешко

Гювеч със Свинско и Пилешко
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"И зеленчуци харесваме, но някак по на сърце ни е гювеч със свинско и пилешко"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • свинско месо - 500 г
  • пилешко месо - 2 бутчета
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • мас - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • люти чушки - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме киселата зелка на дребно. Поставяме тенджера с маста да се разтопи. Предварително сме нарязали свинското на хапки и изпържваме в маста, както и бутчетата.

Вадим месата и на тяхно място поставяме зелето. Оставяме да се задуши и след това прибавяме червения пипер, като разбъркваме добре. Премахваме от котлона.

Приготвяме си гювеча, като най-отдолу слагаме част от зелето, върху него поставяме свинско, отново зеле и накрая пилешките бутчета. Заливаме със зелевия сок и водата.

Поставяме във фурната и печем до полуготовност на зелето. Вадим, поръсваме отгоре с ориза и пак поставяме във фурната.

Готвенето продължава до сваряване на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: