Начин на приготвяне
Настържете домата и пресовайте чесъна вътре. Заделете за после. Измийте месото - и пилешкото, и свинските ребърца. Изцедете хубаво от водата.
Загрейте тавата за паеля със зехтин и запържете чушките, нарязани на ленти. Извадете и заделете. Сложете месото. Пържете до златисто.
Запърженото месо отместете по страничните части на паелята и добавете в средата зеленчуците. Тях пържете до омекване.
Сложете настърганите домати и разбъркайте всичко заедно. След няколко минути налейте вода. Изчакайте паелята с пилешко да заври и сложете солта и пилешкия бульон.
Трябва да е една идея по-солено, защото като сложите ориза и той ще поеме от солта. Варете на среден котлон до готовност на месото.
Долейте с вода и изчакайте да заври. Сложете ориза и шафрана. Оризът няма мярка. Слага се на кръст, докато се изравни с водата. Това е перфектната доза.
Разбъркайте и подредете чушките под формата на слънце. Намалете и оставете на слаб котлон да се сготви и остане без вода.
Готовата паеля с пилешко и свинско изключете. Покрийте с капак и оставете за 5 минути. Сервирайте в подходящи чинии топла с парче лимон.