Начин на приготвяне
Сварете макароните по указания на пакета начин и ги отцедете от водата.
Нарежете лука на ситно и го задушете в маслото. Добавете каймата и доматения сок. Гответе 5-6 минути при непрекъснато бъркане.
Отстранете съда от котлона и добавете сметаната. Овкусете със сол и черен пипер. Прибавете соса към сварените макарони и разбъркайте до хомогенност.
В подходящ дълбок съд за печене /намажете дъното предварително с масло/ сложете едната кора, като издърпате крайчетата по стените.
Намажете с разтопено масло и сложете втората кора. Изсипете макаронената смес и покрийте с третата кора.
Подпъхнете крайчетата отдолу /да се образува форма на питка/. Намажете с масло и сложете и четвъртата кора.
Изпечете в умерена фурна до златисто. Преди готовност поръсете макароните на фурна с настърган кашкавал и допечете 2-3 минути.
Запечените макарони с хрупкава коричка са готови.