Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Запечени макарони с хрупкава коричка

Запечени макарони с хрупкава коричка

Запечени макарони с хрупкава коричка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Опитайте си да си представите баница с макарони и невероятен сметанов аромат, но много, много, много по-вкусна"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 4 листа
  • макарони - 700 г тръбички
  • сметана - 400 мл
  • кайма - 300 г
  • доматен сок - 300 мл
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • лук - 1 глава средно голяма
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните по указания на пакета начин и ги отцедете от водата.

Нарежете лука на ситно и го задушете в маслото. Добавете каймата и доматения сок. Гответе 5-6 минути при непрекъснато бъркане.

Отстранете съда от котлона и добавете сметаната. Овкусете със сол и черен пипер. Прибавете соса към сварените макарони и разбъркайте до хомогенност.

В подходящ дълбок съд за печене /намажете дъното предварително с масло/ сложете едната кора, като издърпате крайчетата по стените.

Намажете с разтопено масло и сложете втората кора. Изсипете макаронената смес и покрийте с третата кора.

Подпъхнете крайчетата отдолу /да се образува форма на питка/. Намажете с масло и сложете и четвъртата кора.

Изпечете в умерена фурна до златисто. Преди готовност поръсете макароните на фурна с настърган кашкавал и допечете 2-3 минути.

Запечените макарони с хрупкава коричка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: